Enviat per: vicalsa | 1 Octubre 01+02:00 2008

Espècies de tortugues

Hi ha un munt d’espècies de tortugues. Per a diferenciar-les bé, hauríem de separar-les per família, gènere, … però com és un poc complicat, farem una separació depenent dels llocs on visquin:

– Tortugues marines: Són les tortugues que viuen en els diferents mars i oceans del planeta. Hi ha molt poques espècies (tan sol 7), i estan en perill d’extinció, perquè les pesquen (moltes sense voler, però algunes les pesquen per a menjar-se-les).

– Tortugues terrestres: Són les típiques tortugues lentes, amb closques bastant bombats, que acostumen a menjar vegetals i verdures. Hi ha moltes espècies d’aquest tipus, i es poden trobar a Amèrica, Europa, Àsia i Àfrica. Les cal són molt grans, com les tortugues de les Galápagos, i algunes molt petites, com unes espècies africanes que no amiden més de 10 cm.

– Tortugues aquàtiques: Amb aquest nom es coneixen les tortugues que viuen en aigua dolça: en rius, llacs, estanys, pantans, … Hi ha moltíssimes espècies d’aquest tipus en tots els continents, però les més conegudes són les tortugues americanes, com les d’orelles vermelles (en totes les botigues venen espècies similars). En aquest grup també trobem les tortugues de closca tova, la tortuga mordedora, la tortuga mata-mata, les tortugues de coll lateral, …

– Tortugues semi-aquàtiques: Es tracta de tortugues que viuen en llocs molt humits, i que de vegades estan en terra i de vegades en l’aigua. Hi ha també moltes espècies en aquest grup, sobretodo a Amèrica i a Àsia.


Deixa un comentari

Categories