Enviat per: vicalsa | 1 Octubre 01UTC 2008

Com són les tortugues ?

Les tortugues formen part dels rèptils. Tots els rèptils (serps, cocodrils, llangardaixos, tortugues, …) són de sang freda, i això vol dir que per a escalfar-se han de posar-se al sol. Quan fa més fred (com a l’hivern), les tortugues no poden escalfar-se, i el que fan és amagar-se en forats o enterrar-se i passar l’hivern totalment parades. D’aquesta forma no necessiten menjar, ja que no gasten energia.

Hi ha dues característiques que sempre han definit a les tortugues: són lentes i tenen una closca. En realitat, això no és del tot cert. Hi ha tortugues que són molt veloces, com algunes tortugues d’aigua i com les tortugues marines, i també hi ha tortugues que no tenen closca: les tortugues que closca tova. Aquestes tortugues tenen una espècie de pell dura en lloc de la closca, ja que el seu defensa és el camuflatge (amagar-se en la sorra del fons) i la seva velocitat per a fugir.

Les tortugues, com la resta de rèptils, tenen escates (no tenen pell com la nostra ni tampoc pèl). Aquestes escates són com petites plaques posades unes damunt d’unes altres, que els serveixen com protecció (si els mosseguen, no els fan tant dany com ens farien a nosaltres).
També tenen ungles molt fortes, i la majoria d’elles tenen una molt bona defensa: amagar-se dintre de la closca. D’aquesta forma, si algun animal els ataca, solament es troba amb la seva dura closca, ja que les seves patitas i el seu cap estan amagades dintre d’ell.

Anuncis

Responses

  1. Molt interesant


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: